• Gratis verzending v.a. €100         

  • < 23:59 besteld = Direct verzonden

  • 9.2 / 10 Thuiswinkel Waarborg
  • Energiezuinig, Duurzaam & Safe

  • Veilig kopen & Achteraf betalen

Voltage kiezen tuinverlichting

12 volt en 230 volt tuinverlichting. Dan heb je ook nog solarverlichting. Je komt het allemaal tegen in onze webshop. Maar het kan ook best overweldigend of verwarrend zijn en levert vragen op. Wat zijn de verschillen tussen solarverlichting en de voltages? Wanneer kies ik voor welk type verlichting? Dat begrijpen wij helemaal. Daarom leggen wij je graag de verschillen tussen 12 en 230 volt tuinverlichting uit.

Wat zijn de verschillende voltages voor tuinverlichting?

We beginnen met 230 volt buitenverlichting. Hierbij hebben we het over tuinlampen waarvan je de stekker direct in het stopcontact steekt of die je direct op een stroompunt (bijv. aan het huis bij de voordeur) aan kan sluiten. Een wandlamp buiten plaatsen bij de voordeur? Een lampje bij de schuur? Dan zijn 230 volt lampen ideaal. Je gebruikt je verlichting zonder systeem en kan vanaf het stroompunt jouw lamp direct op spanning. Het enige wat je nodig hebt, is dus een stroompunt en een stijlvolle buitenlamp.

De meest gebruikte en eenvoudigste manier om je hele tuin te verlichten is met 12 volt buitenverlichting. Het is makkelijk te installeren, veilig en betrouwbaar. De 230 volt spanning uit je stopcontact wordt omgezet in laagspanning. Dit gebeurt dankzij een transformator. Doordat er minder spanning op de verlichting staat, is dat de veiligheid wordt verhoogd. Daarnaast hoeven de kabels niet diep onder de grond. Kortom: veiliger en gebruiksvriendelijker om zelf te installeren. Ook met twee linkerhanden.


De voordelen van buitenverlichting op een rij

Om de verschillen goed uit te leggen, is het handig om de voordelen van de types verlichting te weten.

De voordelen van 12 volt tuinverlichting


Hoe onderscheidt 12 volt tuinverlichting van andere soorten verlichting? Dat leggen wij je graag uit! Deze manier van verlichten heeft een aantal praktische voordelen, waardoor het veiliger en eenvoudiger in gebruik is. De voordelen van 12v verlichting op een rij:

 Het laagspanning systeem is veilig in gebruik, voor dier en kind.
✔ Ga direct aan de slag met Plug & Play.
✔ Zuinig met LED-verlichting, beter voor milieu en portemonnee.
✔ Zelf te installeren, ook met twee linkerhanden.
✔ De grondkabels hoeven niet diep onder de grond. Met een 12 volt kabel tuinverlichting aanleggen voorkomt dat je de hele tuin overhoop moet halen.
✔ Je systeem uitbreiden is eenvoudig dankzij de opbouw van het systeem en slimme connectoren.


De voordelen van 230 volt tuinverlichting Geen transformator nodig. Je hoeft niet een heel systeem aan te leggen.
✔ Ideaal voor enkele lampen bij de entree, schuur of balkon.
Op bestaand stroomnetwerk aan te sluiten.

Wat is het verschil tussen 12 volt en 230 volt tuinverlichting?

Veel mensen willen veel lampen in de tuin. Dan is het handig om te werken met 12 volt systeemverlichting. Hierbij bestuur je al je tuinverlichting vanaf 1 plek. De 230 volt spanning vanuit het stopcontact wordt omgezet in een veilige spanning die het mogelijk maakt om zelf je tuinverlichting aan te leggen. Buitenverlichting van 230 volt plaats je direct in het stopcontact of aan een stroompunt. Dit is ideaal wanneer je 1 lamp wil bij je entree, zoals een mooie up down lighter. Het voordeel is dan dat je geen bekabeling of transformator nodig hebt.

Solar tuinverlichting

Tot slot is er ook nog solar tuinverlichting. Wanneer kies je hiervoor? Het is ideaal wanneer je gaat voor gemak, een duurzame keuze en niet veel tuinverlichting nodig hebt zoals op je balkon. Een ideaal merk hiervoor is Luxform. De belangrijkste kenmerken op een rij:

  • ✔ Groen: je gebruikt zonne-energie om je tuin of balkon te verlichten, een natuurlijke oplossing dus.
  • ✔ Draadloos: de solarpanelen voorzien de lamp van stroom. Je hebt geen kabels nodig. 
  • ✔ Makkelijk te plaatsen: geen stopcontact nodig, plaatst het waar je wil. Op poten of met een grondpen.
  • ✔Lange levensduur: solar tuinverlichting gaat lang mee.
  • ✔ Goedkoop: geen energiekosten meer na aanschaf.


Wil je advies van onze tuinverlichting specialist?

Voor al jouw vragen over tuinverlichting kun je bij ons terecht! Wij zijn een online specialist op het gebied van buitenverlichting. Bestel het vandaag nog en wij verzenden jouw nieuwe verlichting direct. Het kan zijn dat je nog wel wat vragen hebt over de beste verlichting voor jouw tuin of over de verschillende manier van verlichten. Stel ons een vraag en wij denken graag met jou mee. Ervaar wat buitenverlichting doet voor jouw tuin.

Expert in-lite
Snel thuisbezorgd
Persoonlijk advies
Service