• Gratis verzending v.a. €100         

 • < 23:59 besteld = Direct verzonden

 • 9.2 / 10 Thuiswinkel Waarborg
 • Energiezuinig, Duurzaam & Safe

 • Veilig kopen & Achteraf betalen

Waarom jij juist in de herfst tuinverlichting nodig hebt


Is jouw tuin al herfstklaar? De warme zomeravonden maken plaats voor kou en minder lang licht. Je bent minder buiten te vinden en zoekt de warmte op in huis. Het verlichten van je tuin staat dan misschien niet bovenaan je prioriteitenlijstje, maar is in deze periode juist belangrijk. Lees hier waarom juist in de herfst tuinverlichting essentieel is.

Nooit te laat voor tuinverlichting

Tuinverlichting gebruik je vast in de zomer, om de heerlijke warme avonden nog net iets langer buiten te blijven zitten. Maar ook nu de bladeren van de bomen vallen en de dagen korter worden wil je genieten van je tuin. Wanneer je thuiskomt of toch nog even buiten wil zetten op een dag met wat aangenamere temperaturen, is tuinverlichting onmisbaar. Tuinverlichting gebruik je het hele jaar door. Heb je in de zomer sfeervolle tuinverlichting geplaatst, maar heb je nog wat minder verlichting langs bijvoorbeeld tuinpaden en rondom de schuur? Je breidt eenvoudig je tuinverlichtingssysteem uit in de herfst door een paar nieuwe lampen toe te voegen, dankzij 12 volt tuinverlichting. Ga direct aan de slag en haal alles uit je tuin, ook in de herfst en winter.

Voorkom in donkere dagen een winterdip

Een bekend fenomeen wanneer het donker wordt is de winterdip. Heb jij wat minder energie in het najaar? Geniet dan van je tuin en zorg voor kleine geluksmomentjes. Je tuin is niet alleen een plek van ontspanning in de zomer. Mooie buitenverlichting geeft jouw tuin extra sfeer en gezelligheid en een gevoel van veiligheid. Dit is in de herfst niet anders. Het wordt eerder donker en kouder, dan kun je wel wat extra warmte gebruiken. Warm wit licht van staande lampen rondom je terras helpt daarbij. Het maakt jouw tuin direct een stuk gezelliger! Geniet bijvoorbeeld van een mooie lucht of zonsondergang terwijl jij er knus bij zit.

Voel je veilig in het donker met tuinverlichting

Tuinverlichting brengt meer dan sfeer, het geeft een gevoel van veiligheid. Wanneer het donker is, kan het lastig zijn om je te oriënteren in de tuin. Daarom is het fijn dat jouw grondspots en staande lampen aanspringen wanneer jij bij je oprit in de buurt bent of dat de muurlampen gaan branden als je langs de schutting loopt. Dit regel je met bijvoorbeeld de in-lite MOVE. Deze bewegingssensor geeft een seintje aan de verlichting wanneer jij je beweegt en zorgt dat het voor een bepaalde tijd jouw tuin verlicht. Bewegingsmelders zijn verkrijgbaar voor diverse merken. Bovendien is in de herfst tuinverlichting handig voor het afschrikken van inbrekers.

Laat in de herfst tuinverlichting stralen

Alhoewel de bladeren van de bomen vallen, staat in jouw tuin altijd bijzondere beplanting. Of dit een statige boom of een subtiele struik is: in de herfst tuinverlichting plaatsen, laat je tuin stralen. Benadruk de mooiste tuinelementen door ze letterlijk in de spotlight te zetten met buitenspots. Plaats de accentverlichting bij beelden of beplanting door simpelweg een spot in de grond te stoppen. Bovendien zie je het licht vanuit de tuin terug in je woonkamer, waardoor jij je minder opgesloten voelt als het te koud is om naar buiten te gaan.

Perfecte lichtbeelden met dimbare herfst tuinverlichting

Heb jij dimbare lampen? In de herfst heb je een stuk minder licht nodig om te zorgen voor genoeg zicht. Met minder bladeren aan de bomen werkt buitenverlichting al sneller. Zet daarom de lichtstand iets lager. Het is ook een handige truc om niet te hoeven zien dat de beplanting iets kaler is geworden. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld de Lightpro Castor buitenspots of in-lite DISC-hanglampen en muurlampen.

Je tuin herfstklaar maken met tuintips

Veilige en sfeervolle buitenverlichting zijn onmisbaar, maar vergeet niet dat het groen en andere tuinelementen ook wat aandacht willen na de zomer. Om te zorgen dat jouw tuin volledig herfstklaar is, hebben wij nog een paar andere handige tuintips:

 • Geef jouw tuin een grondige snoeibeurt;
 • Zomerplanten naar binnen halen;
 • Verwijder de herfstbladeren;
 • Maai een keer goed je gazon;
 • Maak je vijver winterklaar;
 • Hang wat te eten op voor vogels;
 • Plant alvast je bloembollen voor voorjaarsplanten.

Bekijk meer tuinverlichting tips voor het hele jaar.

Voorkom inbraken: verlicht je huis

Ongenodigde gasten zijn niet welkom. Toch is een donker huis voor hen verleidelijk. Om daar een stokje voor te steken zorg je voor goede verlichting. Ideaal hiervoor is bijvoorbeeld een bewegingsmelder. Heb jij buitenlampen van in-lite? Dan is de in-lite MOVE ideaal! Wanneer beweging wordt gedetecteerd, springen de lampen aan. Wanneer jouw tuin verlicht is schrikt dat inbrekers af. Hang daarom bijvoorbeeld muurlampen op bij je entree of langs je tuinpad. Bekijk hiervoor bijvoorbeeld gevelverlichting of tuinpadverlichting.

Solar tuinverlichting in de herfst

Heb jij of zoek jij solar buitenverlichting? Het is ideaal om eenvoudig om jouw tuin of balkon van wat extra licht te voorzien. Is dat wel te gebruiken dan in de herfst? Jazeker! Hiervoor hebben meeste buitenlampen van Luxform maken gebruik van een Solar Intellegent Hybrid techniek. Dit is een intelligent energiemanagement waarmee je altijd verzekerd bent van genoeg licht. Door de lamp overdag op een zonnige plek te plaatsen, wordt de batterij optimaal opgeladen. Staat de lamp overdag in de schaduw of is door slecht weer er een paar dagen geen zon? Met de meegeleverde USB-kabel kun je het eenvoudig voorzien van een extra oplaadbeurt. Daarnaast is het mogelijk om in de herfst en winter de lichtopbrengst iets lager in te stellen. Hierdoor wordt de energie beter verdeeld en ben je verzekert van schijnende solarlampen in het donker.

Een veilige en sfeervolle tuin in de herfst en winter

Bij Tuinverlichtingswinkel.nl hopen wij dat iedereen zo veel plezier haalt uit zijn tuin als wij. Een goed verlichte tuin is een veilige en fijne tuin. Prettige oriëntatie-, accent- en sfeerverlichting geven jouw tuin het comfort en gevoel dat jij verdient. De mogelijkheden zijn ontelbaar. Met Tuinverlichtingswinkel.nl kom jij de herfst en winter in stijl door. Zie wat in de herfst tuinverlichting plaatsen voor jou kan doen! Kijk voor meer tuinverlichting inspiratie.