• Gratis verzending v.a. €100         

  • < 23:59 besteld = Direct verzonden

  • 9.2 / 10 Thuiswinkel Waarborg
  • Energiezuinig, Duurzaam & Safe

  • Veilig kopen & Achteraf betalen

Het Suslight systeem uitleg | Duurzame 24 volt tuinverlichting

Houd jij van duurzaam, natuurlijk én een sfeervolle tuin? Dan is Suslight 24 volt verlichting de manier om jouw tuin te verlichten. Op zomeravonden blijf je heerlijk ontspannen zitten in je eigen tuin, ook wanneer het donker wordt. Dankzij prettige lichtkleuren, stijlvolle armaturen en een veilig systeem zit je met Suslight verlichting goed. Maar wat houdt het systeem precies in en waarom kies je voor Suslight buitenlampen en niet aanbieders? Dat leggen we graag aan je uit. 

Wat is het Suslight systeem?

Het 24V-voeding Suslight systeem bestaat uit Suslight grondkabels, Suslight transformatoren en Suslight connector. De pluspunten van het 24V Quick-Safe Connect System zijn de grotere spanningsrange, lagere spanningsverliezen en de grote afstand dat overbrugd kan worden zonder een zware transformator. Dit systeem is zeer veilig, stabiel en betrouwbaar. Dankzij Plug & Play (male-female verbinding) is het gehele systeem 100% stekkerbaar en compatibel met elkaar en alle LED Suslight armaturen. Er is geen kans om het systeem verkeerd of andersom aan te sluiten. Het installeren van het complete systeem is hierdoor vrij eenvoudig. Ook is het mogelijk om de tuinverlichting snel en eenvoudig uit te breiden. Op deze pagina leggen wij jou uit hoe je Suslight tuinverlichting binnen 6 stappen kunt aansluiten. Om je een beter beeld te geven van het systeem, leggen we eerst uit waarvoor het Suslight Systeem dient.


Voordelen Suslight 24 volt tuinverlichting

Suslight onderscheidt zich van andere tuinverlichtingsmerken met het 24 volt systeem. Andere aanbieders maken vaak gebruik van 12 volt. Met een oog voor energie-efficiëntie en innovatie is bewust gekozen om gebruik te maken van 24 volt laagspanning. De voordelen van Suslight 24 volt zijn:

✔ Plug & Play tuinverlichting: eenvoudig in gebruik;

 Veilig: ook voor kind en dier;

✔ 70.000 branduren: hoge verwachte levensduur;

✔ Duurzame producten: energie-efficiënt en hergebruik van materialen;

✔ Kabellengte tot 300 meter: minder spanningsverlies;

✔ 5 jaar garantie; verzekert van jarenlang lichtplezier.

Suslight tuinverlichting 24 volt: Plug & Play

Zelf je tuinverlichting aanleggen? Dat doe je eenvoudig met het Plug & Play verlichtingssysteem van Suslight. Buitenlampen aansluiten doe je veilig en eenvoudig. De hoogspanning wordt omgezet in laagspanning met een transformator en vervolgens via een grondkabel vervoerd naar je favoriete armaturen. Sluit al jouw favoriete Suslight armaturen aan op het systeem: muurlampen, grondspots, buitenspots of staande lampen. Met een natuurlijke of juist moderne uitstraling zitten er altijd lampen bij die passen bij jouw smaak en wensen. 

Suslight systeem in beeld

Tekst gaat verder onder de foto

Waarvoor heb ik een Suslight grondkabel nodig?

Iedere armatuur moet natuurlijk voorzien worden van stroom. De Suslight grondkabel verdeelt de stroom naar de armaturen. De ene kant van de grondkabel plug je in de armatuur en afhankelijk van de plek plug je het andere uiteinde in de connector (voor het maken van aftakkingen), transformator of armatuur. De Suslight grondkabel is verkrijgbaar in 1 type m12 2-aderig met 5 vaste kabellengtes van 1, 2, 5, 10 en 25 meter. Het 24V Quick-Safe Connect System maakt het mogelijk om de Suslight tuinverlichting tot 300 meter afstand aan te sluiten.

Waarvoor gebruik je een Suslight connector?

Gebruik de Suslight connector in combinatie met de grondkabel voor het maken van aftakkingen. Plug de connector in de grondkabel en plaats de armaturen op ieder gewenste plek in de tuin.

Waar sluit ik de Suslight grondkabel op aan?

De grondkabel verdeelt de stroom via Suslight transformator zo gelijkmatig mogelijk met de juiste hoeveelheid over elk armatuur die je in de tuin plaatst.

Welke Suslight transformator heb ik nodig?

Bij laagspanningsverlichting wordt de hoge voltage (230V) door middel van een transformator teruggebracht naar een lagere spanning 24 Volt. Je bepaalt eerst hoeveel Watt je Suslight transformator kan bevatten. Tel de totale wattage van de armaturen bij elkaar op en bekijk de VA-waarde op de Suslight transformator. Wij raden je aan om bij laagspanningsverlichting slechts 90% van de beschikbare wattage te gebruiken. Hierdoor wordt de transformator niet overbelast. Voor Suslight tuinverlichting gebruik je één van de Suslight transformatoren van 52 Watt en 100 Watt. De Suslight transformator 52 Watt heeft een maximale belasting van 42 Watt. De 100 Watt transformator heeft een maximale belasting van 80 Watt. Kies de geschikte transformator voor jouw tuin om flikkeren of het niet branden van de tuinverlichting te voorkomen.

Lichtplan maken voor Suslight tuinverlichting

Om voorbereid te werk te gaan is het verstandig om een lichtplan te maken. Hierin geef je aan waar je verlichting komt en waar de grondkabels en transformator moeten komen. Schets je tuin en vul vervolgens de benodigde armaturen in. Vergeet niet te kijken naar oriëntantieverlichting voor je veiligheid én sfeerverlichting voor een knus gevoel. Als tuinverlichtingsspecialist helpen wij jou graag bij het maken van een lichtplan. Lees hier hoe je in 5 stappen een lichtplan maakt. Wil je persoonlijk advies? Neem contact met ons op en wij helpen je graag verder! 

Suslight tuinverlichting aansluiten binnen 6 stappen

Nu je weet wat het Suslight Systeem is en waarvoor je het dient te gebruiken, is het tijd om Suslight tuinverlichting aan te sluiten. Het proces van het plaatsen van tuinverlichting begint bij de voorbereiding. Je maakt een lichtontwerp, schets het beeld en houd rekening mee met het te verlichten ruimte, planten, bomen, struiken of objecten. Teken ook de kabels voordat je begint met graven. Het plaatsen en aansluiten van Suslight tuinverlichting kun je zelf binnen een paar uur doen.

Stap 1: Veiligheid voorop, spanning eraf

Is de voorbereiding klaar? Dan is het tijd om de tuinverlichting te gaan installeren. Het plaatsen van Suslight tuinverlichting kun je zelf binnen een paar uur doen. Je begint met het uitschakelen van de spanning. Heb je nog oude armatuur hangen? Verwijder deze voordat je de nieuwe gaat plaatsen.

Stap 2: De grondkabel leggen

Leg de armaturen op de grond op de gewenste plek volgens het lichtontwerp. Houd afstand tussen de armaturen en rol vervolgens de spoel met kabel uit en leg deze naast de armaturen. Zijn er obstakels zoals planten, bomen, hekken of andere objecten? Rijg de kabel eronder of eromheen.

Stap 3: Grondkabels in de grond verwerken

Gebruik een schop voor het verwerken van de grondkabels. Ga je 24V Suslight tuinverlichting installeren? Dan hoef je de grondkabel niet op 60 cm diep in te graven. Deze lampen zijn voorzien van het 24V Quick-Safe Connect Systeem die zeer veilig, stabiel en betrouwbaar is. Tevens is er ook geen kans op schokgevaar en is veilig voor kinderen en dieren. Wel dien je rekening te houden met plekken waar de mogelijkheid bestaat op kabelbeschadiging. Verwerk deze kabels dieper in de grond of gebruik een buis ter bescherming. Ga je 230V Suslight tuinverlichting installeren? Deze dient door een gekwalificeerde professional aangesloten worden. Bij 230V moet de professional de grondkabel dieper ingraven. Plaats de kabel in het gat en duw deze naar beneden. Gebruik hiervoor geen gereedschap om een breuk in de kabel te voorkomen.

Stap 4: Het aansluiten van de Suslight grondkabel op de transformator

De primaire zijde van de transformator is voorzien van een euro-stekker. De secundaire zijde is voorzien van een vrouwelijke connector. Plug de grondkabel rechtstreeks op de transformator en plaats de transformator horizontaal. Dankzij de IP65-bescherming zijn de transformatoren ook buiten te verwerken.

Stap 5: Het aansluiten van de grondkabel op Suslight tuinverlichting

Sluit vervolgens elk Suslight tuinverlichting aan op de grondkabel of gebruik Suslight connector voor het maken van aftakkingen. Verwerk de connectoren goed, draai voor een volledige waterdichte verbinding deze zo krachtig mogelijk en monteer de transformator altijd horizontaal. Zorg voor voldoende rek in de kabels en verwerk nooit strak getrokken kabels.

Stap 6: Testen voor het wegwerken

De laatste stap is het testen van de geplaatste armaturen voordat je alle kabels gaat wegwerken. Het is gemakkelijker om een probleem op te lossen of aan te passen. Schakel de spanning in. De armaturen zijn aangesloten en zullen moeten branden. Branden de armaturen niet? Meest voorkomende problemen bij het installeren van laagspanningsverlichting zijn: overbelasting, slechte kabelverbindingen en te kleine kabels. Controleer ook de connectoren om zeker te zijn van een goede aansluiting. Zodra de armaturen branden kun je de kabels wegwerken en de armaturen in de grond plaatsen of vastschroeven.

Instructievideo aanleg 24-volt kabelsysteem Suslight

Suslight verlichting besturen vanaf je telefoon

Wil je jouw tuinverlichting besturen vanaf je smartphone of tablet? Met een wifi stekker is dit zo geregeld. In onderstaande video leggen we het je uit.

Tuinverlichtingswinkel.nl helpt bij Suslight buitenverlichting

Wil jij Suslight buitenverlichting in je tuin? Dan kies je voor duurzame ontwikkeling en hogekwaliteit. Het kan zijn dat je nog wel wat vragen hebt over de beste verlichting voor jouw tuin. Hoeveel lampen heb ik nodig? Waar kies ik voor oriëntatieverlichting en waar wil ik sfeerverlichting? Als online tuinverlichtingsspecialist denken wij graag met jou mee. Stuur ons een berichtje via de chat en dan kijken wij naar een mooi advies voor jouw tuin. Ervaar zelf wat verlichting kan doen voor jouw tuin.