• Gratis verzending v.a. €50         

  • < 23:59 besteld = Direct verzonden

  • 9.2 / 10 Thuiswinkel Waarborg
  • Energiezuinig, Duurzaam & Safe

  • Veilig kopen & Achteraf betalen

12, 24 & 230 volt: de verschillen uitgelegd

12 volt, 24 volt en 230 volt tuinverlichting. Dan heb je ook nog solarverlichting. Je komt het allemaal tegen in onze webshop. Maar het kan ook best overweldigend of verwarrend zijn en levert vragen op. Wat zijn de verschillen tussen solarverlichting en de voltages? Wanneer kies ik voor welk type verlichting? Dat begrijpen wij helemaal. Daarom leggen wij je graag de verschillen tussen 12 en 230 volt tuinverlichting uit én bespreken we wat 24 volt tuinverlichting is.

Wat zijn de verschillende voltages tuinverlichting

We beginnen met 230 volt buitenverlichting. Hierbij hebben we het over tuinlampen waarvan je de stekker direct in het stopcontact steekt. Een wandlamp buiten plaatsen bij de voordeur? Een lampje bij de schuur? Dan zijn 230 volt lampen ideaal. Je gebruikt je verlichting zonder systeem en kan vanaf het stroompunt jouw lamp direct op spanning. Het enige wat je nodig hebt, is dus een stroompunt en een stijlvolle buitenlamp.

De meest bekende en eenvoudige manier om je hele tuin te verlichten is 12 volt buitenverlichting. Het is gemakkelijk te installeren, veilig en betrouwbaar. De 230 volt spanning van de netstroom wordt omgezet in laagspanning. Dit gebeurt dankzij een transformator. Doordat er minder spanning op de verlichting staat, is dat de veiligheid wordt verhoogd. Daarnaast hoeven de kabels niet diep onder de grond. Kortom: veiliger en gebruiksvriendelijker om zelf te installeren. Ook met twee linkerhanden.

24 volt is het meest te vergelijken met 12 volt tuinverlichting. Met deze systeemverlichting leg je makkelijk langere afstanden af in je tuin, (ver-)plaats je verlichting waar jij maar wil en hoef jij je geen druk te maken over de spanning van de kabels. Het systeem is eenvoudig uitbreidbaar, net als bij 12 volt. Het gaat alleen net een stapje verder, zonder spanningsverlies.

De voordelen van buitenverlichting op een rij

Om de verschillen goed uit te leggen, is het handig om de voordelen van de types verlichting te weten.

De voordelen van 12 volt tuinverlichting

Hoe onderscheidt 12 volt tuinverlichting van andere soorten verlichting? Dat leggen wij je graag uit! Deze manier van verlichten heeft een aantal praktische voordelen, waardoor het veiliger en eenvoudiger in gebruik is. De voordelen van 12v verlichting op een rij:

 Het laagspanningsysteem is veilig in gebruik, voor dier en kind.
✔ Ga direct aan de slag met Plug & Play.
✔ Zuinig met LED-verlichting, beter voor milieu en portemonnee.
✔ Zelf te installeren, ook met twee linkerhanden.
✔ De grondkabels hoeven niet diep onder de grond. Met een 12 volt kabel tuinverlichting aanleggen voorkomt dat je de hele tuin overhoop moet halen.
✔ Je systeem uitbreiden is eenvoudig dankzij de opbouw van het systeem en slimme connectoren.

De voordelen van 24 volt tuinverlichting


Hoe onderscheidt 24 volt tuinverlichting van andere soorten verlichting? Dat leggen wij je graag uit! 24 volt led verlichting is een opvolger van 12 volt tuinverlichting en heeft veel dezelfde voordelen. Over de verschillen vertellen we zo meteen meer. Eerst, de voordelen van 24v verlichting op een rij:

 Eenvoudig in gebruik: eenvoudig verlichten met Plug & Play.
✔ Betrouwbaar: langere kabellentes met minder spanningsverlies.
Duurzaam: zuinige led verlichting, beter voor milieu en portemonnee.
Geen schokgevaar: veilig, ook voor kind en dier dankzij laagspanning.
✔ Uitbreidbaar: makkelijk op een later tijdstip meer lampen toevoegen. Ideaal voor de twijfelaar.

De voordelen van 230 volt tuinverlichting


 Geen transformator nodig. Je hoeft niet een heel systeem aan te leggen.
✔ 
Ideaal voor enkele lampen bij de entree, schuur of balkon.
Op bestaand stroomnetwerk aan te sluiten.

Wat zijn de grootste verschillen tussen 12, 24 en 230 volt

12 volt, 24 volt en 230 volt tuinverlichting. Je komt het allemaal tegen in onze webshop. Maar het kan ook best overweldigend of verwarrend zijn. Wat zijn de verschillen? Wanneer kies ik voor welk type verlichting? Dat begrijpen wij helemaal. Daarom leggen wij je graag de verschillen tussen 12 en 230 volt tuinverlichting uit én bespreken we wat 24 volt tuinverlichting is.

Verschil tussen 12 en 24 volt tuinverlichting

12 volt en 24 volt tuinverlichting lijken veel op elkaar, zoals je ziet bij de voordelen. 12 volt is het meest bekende systeem voor tuinverlichting. Merken als in-lite gebruiken dit voor een veilige manier van verlichting. De 24 volt laagspanning kan langere afstanden afleggen dan 12 volt. Doordat de spanning hoger is bij 24 volt, wordt 12 volt gezien als een nog veiligere manier van verlichten. Dit wordt 24 volt wordt bijvoorbeeld gebruikt door Suslight.

Verschil tussen 12 volt/24 volt en 230 volt tuinverlichting

Veel mensen willen veel lampen in de tuin. Dan is het handig om te werken met 12 volt systeemverlichting. Hierbij bestuur je al je tuinverlichting vanaf 1 plek. De 230 volt spanning vanuit het stopcontact wordt omgezet in een veilige spanning die het mogelijk maakt om zelf je tuinverlichting aan te leggen. Buitenverlichting van 230 volt plaats je direct in het stopcontact. Dit is ideaal wanneer je 1 lamp wil bij je entree, zoals een mooie up down lighter. Het voordeel is dan dat je geen bekabeling of transformator nodig hebt.

Solar tuinverlichting

Tot slot is er ook nog solar tuinverlichting. Wanneer kies je hiervoor? Het is ideaal wanneer je gaat voor gemak, een duurzame keuze en niet veel tuinverlichting nodig hebt zoals op je balkon. Een ideaal merk hiervoor is Luxform. De belangrijkste kenmerken op een rij:

✔  Groen: je gebruikt zonne-energie om je tuin of balkon te verlichten, een natuurlijke oplossing dus.

✔  Draadloos: de solarpanelen voorzien de lamp van stroom. Je hebt geen kabels nodig. 

✔  Makkelijk te plaatsen: geen stopcontact nodig, plaatst het waar je wil. Op poten of met een grondpen.

✔  Lange levensduur: solar tuinverlichting gaat lang mee.

✔  Goedkoop: geen energiekosten meer na aanschaf.

Tuinverlichtingsadvies van jouw online expert

Voor al jouw vragen over tuinverlichting kun je terecht bij Tuinverlichtingswinkel.nl. Wij zijn een online specialist op het gebied van buitenverlichting. Bestel het vandaag nog en wij verzenden jouw nieuwe verlichting direct. Het kan zijn dat je nog wel wat vragen hebt over de beste verlichting voor jouw tuin of over de verschillende manier van verlichten. Stel ons een vraag en wij denken graag met jou mee. Ervaar wat buitenverlichting doet voor jouw tuin.

Compleet assortiment
Snel thuisbezorgd
Persoonlijk advies
Service