• Gratis verzending v.a. €50         

  • < 23:59 besteld = Direct verzonden

  • 9.2 / 10 Thuiswinkel Waarborg
  • Energiezuinig, Duurzaam & Safe

  • Veilig kopen & Achteraf betalen

Waarom maak je een lichtplan voor jouw tuin?

Een tuin is een plek waar je tot rust kunt komen. Op zomerse avonden wil je tot laat in jouw tuin blijven zitten en op donkere dagen is het prettig om op een sfeervolle manier te genieten van je buitenomgeving. Voor het indelen van de tuinverlichting heb je een lichtplan nodig. Dit is meer dan bepalen welke lamp wel of niet mooi is. Een lichtplan maken helpt je bij het slim en stijlvol aanleggen van de verlichting. Daarom leggen wij aan jou uit waarom het maken van een lichtplan belangrijk is.

Wat is een lichtplan?

Om een idee te krijgen van het belang van een lichtplan is het allereerst handig om te weten wat dit precies is. Een lichtplan is de basis voor de verlichting van je tuin en het sfeervol maken hiervan. Op een plattegrond teken je vooraf de benodigde lichtbronnen in. Het helpt bij het praktisch indelen van de lichtbronnen, ook wel armaturen genoemd. Om gebruik te maken van jouw tuin wanneer de zon is verdwenen heb je niet alleen intiem licht nodig, maar ook praktische lampen.

Het belang van een lichtplan maken?

Waarom is een lichtplan maken belangrijk? Een goede voorbereiding is de helft van het werk. Daarom is het belangrijk om een lichtplan te maken. Bij het installeren van de tuinverlichting kom je op deze manier niet voor ongewenste verrassingen te staan. Jij weet hierdoor welke lichten functioneel zijn voordat je begint en bepaalt lichtbronnen die de sfeer versterken. Door een lichtplan te maken zorg je met intieme verlichting ervoor dat jij ook op donkere momenten kan genieten van uw prachtige tuin.

Waar moet je op letten bij het maken van een lichtplan?

Bij het maken van een lichtplan zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Kan alles in de tuin genoeg worden belicht? Hoe zit het met het contrast van de lichtbronnen? Is er sprake van verblinding? Ook het energieverbruik is handig om hierin mee te nemen. De systemen van in-lite zijn energiezuinig, dat is wel zo makkelijk.

Een lichtplan maken in vijf stappen

Een goed lichtplan maken doe je in slechts vijf stappen. De stappen die je moet volgen zijn:

  • Stap 1: het ontwerp maken
  • Stap 2: bepaal wat je wil verlichten
  • Stap 3: bedenk wat voor licht je nodig hebt
  • Stap 4: bepaal het type armatuur
  • Stap 5: kies de armaturen

Inspiratie voor tuinverlichting 

Heb jij behoefte aan wat tips voor het bepalen van een stijl? Laat je dan hier inspireren. Bekijk ook onze tuinverlichting inspiratie blogs. Om een tuin optimaal en gezellig te verlichten kan je kiezen uit verschillende soorten verlichting. Voor het slim belichten van de tuin kunt je bijvoorbeeld kiezen uit buitenspots, grondspots of in-lite wandlampen. Of gebruik opbouwlampen voor meer licht in uw veranda of als verlichting overkapping.

Tuinverlichting bestellen bij Tuinverlichtingswinkel.nl

Na het maken van een lichtplan is het tijd om op zoek te gaan naar sfeervolle tuinverlichting. Tuinverlichtingswinkel.nl is al meer dan 10 jaar in-lite specialist en biedt het grootste in-lite-assortiment van Nederland (en België). We helpen jou graag bij het maken van de keuze voor het beste in-lite tuinverlichtingsproduct dat bij jou en jouw tuin past. Wanneer je voor ons kiest, kies je voor snelle bezorging en goede service en adviezen. Daarbovenop krijgt je 5 jaar in-lite garantie.


Compleet assortiment
Snel thuisbezorgd
Persoonlijk advies
Service