• Gratis verzending v.a. €50         

  • < 23:59 besteld =Direct verzonden

  • Energiezuinig, Duurzaam & Safe

  • Veilig kopen & Achteraf betalen

Welke transformator | In Lite | 12 Volt LED | Energiezuinig | Easy

De keuze voor een type transformator hangt af van de capaciteit die nodig is voor het lichtplan. Als vuistregel geldt dat het vermogen van de aangesloten armaturen bij elkaar opgeteld maximaal 80% van het vermogen van de transformator mag zijn.  Er zijn transformatoren (HUB) van 50, 100 en  (SMARTHUB)150 Watt. Vanuit de transformator rolt u de laagspanningskabel (12 Volt) uit. Op ieder willekeurig punt op de kabel kan vervolgens een armatuur worden aangesloten d.m.v. het Easy-Lock systeem. Alle In-Lite armaturen kunnen binnen één systeem gebruikt worden.

Transformatoren; Al onze transformatoren zijn standaard voorzien van onder meer een licht/donker sensor en timer. De sensor schakelt de verlichting automatisch aan en uit bij zonsop- en ondergang. Wilt u de verlichting niet de hele nacht laten branden? Met de timerfunctie is dit eenvoudig te regelen.  De transformatoren van In Lite zijn spatwaterdicht en geschikt om probleemloos buiten in de tuin te werken. We adviseren u echter om indien u de trafo niet in bijv. een tuinhuis ophangt, maar deze buiten in weer en wind komt te staan om de trafo beschut (niet in volle zon en volle regen op te hangen). Dit zal de levensduur van jouw tuinverlichting ten goede komen. 

Voor de installatie van de oude trafoserie CB-056 en CB-081. Kijk hier voor de installatie van de CB-056 en CB-108 serie transformatoren (vanaf 2020 niet meer leverbaar).

2019 Introductie HUB 50 en HUB 100; In Lite heeft de Trafo's van 56 en 108 watt vervangen door de HUB transformator serie.  Kijk hier voor de installatie van de HUB serie. 

2020 Introductie SMARTHUB 150; Een transformator die je met je smartphone kunt bedienen. Kijk hier voor de installatie van de SMARTHUB 150.

Licht donker sensor; De 2e generatie licht/donker sensoren hebben een wit plastic hoedje. Laat dit op de sensor zitten, dit is ter bescherming van de sensor. De kabel van de licht sensor in geval u deze wilt verlengen kan gemakkelijk met de verlengkabels. De nieuwe licht donker sensoren hebben dit wit plastic hoedje niet meer. 

Move; Op de HUB's kun je een bewegingsmelder aansluiten, de MOVE. Voor het aansluiten is een speciale verlengkabel (5 meter) beschikbaar.  

Heb je hulp of advies nodig bij het plannen van je buitenverlichting, neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag verder (0320-200 400). Bekijk meer tuinverlichting tips.

Lees meer over tuinverlichting montage.


Specialist voor in-lite
Snel thuisbezorgd
Persoonlijk advies
Service