• Gratis verzending v.a. €100         

 • < 23:59 besteld = Direct verzonden

 • 9.2 / 10 Thuiswinkel Waarborg
 • Energiezuinig, Duurzaam & Safe

 • Veilig kopen & Achteraf betalen

Welke in-lite transformator heb ik nodig?


Zonder transformator geen verlichting, zo simpel is het. Een transformator is de basis van je tuinverlichtingssysteem. Het zet de 230 volt spanning van het energienetwerk om in veilige en gebruiksvriendelijk 12 volt laagspanning. Goed om te weten hoe dat precies werkt, maar nog belangrijk is: welke transformator is geschikt voor jouw tuin? Wil jij in-lite verlichting kopen of ga jij het aantal buitenlampen uitbreiden? Dan geven wij jou graag advies over de beste in-lite transformator voor jouw tuin.

Waarvoor gebruik je een in-lite transformator?

Speciaal voor in-lite tuinverlichting vind je de in-lite HUB-transformator in het assortiment van Tuinverlichtingswinkel.nl. Dit is de kern van je in-lite systeem. Deze transformator, ook wel trafo genoemd, zet de spanning om voor de armaturen, zodat jij de beste kwaliteit verlichting in je tuin hebt. Een mooi verlichte tuin geeft jouw woning niet alleen de uitstraling die het verdient, maar maakt het ook minder aantrekkelijk voor ongenode gasten. Zo kun jij ongestoord genieten van je tuin, ook wanneer het donker is.

De voordelen van een in-lite transformator

Wat onderscheidt in-lite en haar transformatoren? We zetten de voordelen van een in-lite transformator op een rijtje. 

 • Licht donker sensor; De 2e generatie licht/donker sensoren hebben een wit plastic hoedje. Laat dit op de sensor zitten, dit is ter bescherming van de sensor. De kabel van de licht sensor in geval u deze wilt verlengen kan gemakkelijk met de verlengkabels. De nieuwe licht donker sensoren hebben dit wit plastic hoedje niet meer. 
 • Move; Op de HUB's kun je een bewegingsmelder aansluiten, de MOVE. Voor het aansluiten is een speciale verlengkabel (5 meter) beschikbaar.  
 • 4 verschillende standen; altijd verlichting aan, licht aan en uit bij zonsondergang en opkomst, verlichting voor een paar uur of juist de lampen aan wanneer beweging wordt gedetecteerd? Je kiest het helemaal zelf. 
 • Easy-touch; eenvoudig touchscreen bedieningspaneel.
 • Spatwaterdicht; de trafo's kunnen tegen wat regendruppels. Hangt de transformator op een vochtige plek? Met de HUB-protector zorg jij voor extra bescherming.

Hoe kies je een transformator voor jouw tuin

De keuze voor een type transformator hangt af van de capaciteit die nodig is voor het lichtplan. Als vuistregel geldt dat het vermogen van de aangesloten armaturen bij elkaar opgeteld maximaal 80% van het vermogen van de transformator mag zijn.  Er zijn transformatoren (HUB) van 50, 100 en  (SMARTHUB)150 Watt. Vanuit de transformator rolt u de laagspanningskabel (12 Volt) uit. Op ieder willekeurig punt op de kabel kan vervolgens een armatuur worden aangesloten d.m.v. het Easy-Lock systeem. Alle in-lite armaturen kunnen binnen één systeem gebruikt worden.

Al onze transformatoren zijn standaard voorzien van onder meer een licht/donker sensor en timer. De sensor schakelt de verlichting automatisch aan en uit bij zonsop- en ondergang. Wilt u de verlichting niet de hele nacht laten branden? Met de timerfunctie is dit eenvoudig te regelen.  De transformatoren van in-lite zijn spatwaterdicht en geschikt om probleemloos buiten in de tuin te werken. Hang je de trafo niet op in je tuinhuis of schuur? Wanneer hij buiten in weer en wind komt te staan, adviseren wij de trafo beschut op te hangen (niet in volle zon en volle regen). Dit zal de levensduur van jouw tuinverlichtingten goede komen.

Heb je hulp of advies nodig bij het plannen van je buitenverlichting, neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag verder. Bekijk meer tuinverlichting tips

Alle in-lite transformatoren op een rijtje: HUB 50, HUB 100 & SMART HUB 150

In-lite heeft drie transformatoren. Hierdoor is er voor elke tuin de juiste transformator. De in-lite HUB 50 heeft een installatiewaarde van 50VA en is al geschikt voor kleinere en middel grootte tuinen. Inmiddels weet jij dat het aantal lampen dat je hierop aan kan sluiten is te berekenen met de installatiewaarde van jouw armaturen. De HUB 100 gaat net een stapje verder met een maximale installatiewaarde van 100VA. De SMART HUB 150 heeft, zoals je misschien wel ziet aankomen, een maximale installatiewaarde van 150VA. Dat geeft veel mogelijkheden. Bovendien is deze smart: te besturen vanaf de in-lite app, maar daarover zo eerst meer. Benieuwd naar de verschillen tussen de HUB's? We hebben de belangrijkste specificaties voor je op een rijtje gezet. 

in-lite HUB 50

 • Maximale installatiewaarde van 50VA
 • Eenvoudige touchscreen bediening
 • Twee gezamenlijke aan te sturen kabelingangen
 • Handmatig aan/uit zetten
 • Schakeling door bijgeleverde lichtsensor gecombineerd met een timer
 • Voorzien van lichtsignaal: hiermee wordt overbelasting of foutieve installatie gedetecteerd en voorkomen
 • Bewegingsmelder MOVE los verkrijgbaar om aan te sluiten. Verlichting gaat automatisch naar keuze 1, 3 of 9 minuten aan na bewegingsdetectie

in-lite HUB 100

 • Maximale installatiewaarde van 100VA
 • Eenvoudige touchscreen bediening
 • Twee gezamenlijke aan te sturen kabelingangen
 • Handmatig aan/uit zetten
 • Schakeling door bijgeleverde lichtsensor gecombineerd met een timer
 • Voorzien van lichtsignaal: hiermee wordt overbelasting of foutieve installatie gedetecteerd en voorkomen
 • Bewegingsmelder MOVE los verkrijgbaar om aan te sluiten. Verlichting gaat automatisch naar keuze 1, 3 of 9 minuten aan na bewegingsdetectie

in-lite SMART HUB 150

 • Maximale installatiewaarde van 150VA
 • Aangestuurd door middel van smartphone via Bluetooth
 • Drie afzonderlijk aan te sturen kabelingangen
 • Instellen van lichtzones en routines via de app
 • Atomische klok (geen licht/donker sensor nodig)

Alles over de in-lite HUB trafo's

In de onderstaande video vertelt tuinverlichtingsexpert Jack je alles over de HUB-serie.

Waarom een slimme transformator?

Smart, slim, intelligent. Gemak dient de mens en met technologie is tegenwoordig veel mogelijk. Ook buiten. Jij bestuurt vanaf je smartphone of tablet eenvoudig je tuinverlichting met de in-lite app. De slimmere versie van de HUB-transformatoren is de SMART HUB-150. Deze krachtigere trafo heeft niet alleen een hogere installatiewaarde van 150 VA, maar is ook te bedienen vanuit jouw broekzak. In-lite heeft een speciale app ontwikkelt om de trafo te gebruiken. Je maakt contact via een veilige en stabiele bluetooth-verbinding om hiermee de verlichting in je tuin regelen. In combinatie met drie apart te schakelen uitgangen kun jij je tuinverlichting aanpassen aan je wensen van het moment.

in-lite transformator zelf installeren

Een voordeel van in-lite is de eenvoudige installatie. Met behulp van een HUB-transformator sluit je alle armaturen van in-lite makkelijk en veilig aan. De transformator van in-lite is voorzien van een licht/donker sensor en een timer. Hierdoor gaat de verlichting automatisch aan en uit bij zonsop- en ondergang. Liever zelf de controle? Met de timerfunctie stel je zelf de juiste tijd in. Het is ook mogelijk om de transformator uit te breiden met een bewegingsmelder. De HUB-100 transformator kan zowel binnen, bijvoorbeeld in jouw tuinhuis, als buiten opgehangen worden aan een wand. De HUB-100 transformator moet je minimaal 50 centimeter van de grond en vrij van neerslag ophangen. Lees meer over tuinverlichting montage.

Oudere in-lite transformatoren

Innovatie is een belangrijk onderdeel van de tuinverlichting van in-lite. Daarom zijn is in 2019 de in-lite HUB-serie geïntroduceerd en in 2020 werd hier de SMARTHUB aan toegevoegd. Daarvoor maakten de 12 volt tuinverlichtingssystemen gebruik van de oude trafoserie: CB-056 en CB-081. Helaas zijn deze transformatoren sinds 2020 niet meer leverbaar. Heb jij hier nog een vraag over? Neem dan contact met ons op via de chat. Wij helpen jou graag bij al jouw vragen over je tuinverlichting. 

in-lite transformator bestellen bij Tuinverlichtingswinkel.nl

Zoek jij een betrouwbare plek om je in-lite transformator te kopen? Tuinverlichtingswinkel.nl is de online specialist voor al jouw tuinverlichting. Wij helpen je graag met het samenstellen van je tuinverlichting. Heb je hulp nodig? Neem dan contact met ons op via de onderstaande chat. Gevonden wat je zocht? Koop veilig en vertrouwd met Thuiswinkelwaarborg-garantie en geniet voor je het weet van een sfeervol verlichte tuin. Wij verzenden jouw bestelling nog dezelfde dag. Bovendien krijg je op in-lite transformatoren 5 jaar garantie. Zoek je nog bijpassende buitenlampen? Bekijk dan de in-lite wandlampen en in-lite staande buitenlampen en maak je tuinverlichting compleet!

Compleet assortiment
Snel thuisbezorgd
Persoonlijk advies
Service