• Gratis verzending v.a. €100         

  • < 23:59 besteld = Direct verzonden

  • 9.2 / 10 Thuiswinkel Waarborg
  • Energiezuinig, Duurzaam & Safe

  • Veilig kopen & Achteraf betalen

Maak jouw bestaande 12v tuinverlichting slim in vijf stappen

Geniet van het gemak van slimme technologie in je eigen tuin! Heb je een prachtig 12 volt tuinverlichting systeem, maar wil je deze op afstand kunnen bedienen? Je hoeft geen expert te zijn om je verlichtingssysteem 'slim' te maken. Met een paar eenvoudige stappen en een slimme stekker, kun je je bestaande tuinverlichting eenvoudig in- en uitschakelen, timers instellen en zelfs spraakopdrachten gebruiken. In dit artikel laat ik je zien hoe je jouw bestaande niet-slimme tuinverlichting kunt transformeren tot een geavanceerd, op afstand bedienbaar systeem.

Stap 1: Kies de juiste smart stekker

Een smart stekker is een handig apparaatje dat je in een stopcontact kunt steken. Het is als het ware een schakelaar die je op afstand kunt bedienen met je smartphone via een App. Ook is het mogelijk om een smart stekker te kiezen die compatibel is met een voice assistent zoals Siri, Google Assistent of Alexa. Kies een stekker die goed past bij je wensen.

Stap 2: Installeer de smart stekker

Zoek een stopcontact in de buurt van je tuinverlichtingssysteem. Dit is waar je de smart stekker het beste kunt aansluiten. Steek de smart stekker in het stopcontact zodat deze van stroom wordt voorzien.

Stap 3: Sluit de transformator/adapter aan

De 12 volt transformator of adapter sluit je nu aan op de smart stekker. Het is als het ware een verlengsnoer voor je verlichting die je aansluit op de slimme stekker. Hierdoor kan de stekker de stroom regelen en je verlichting aan- en uitzetten.

Stap 4: Configureer de smart stekker

Nu moet je de slimme stekker "leren" hoe hij met jou en je smartphone moet praten. Gebruik de instructies die bij de slimme stekker zitten. Dit betekent meestal dat je de stekker moet verbinden met je WiFi-netwerk.

Stap 5: Bedien je verlichting

Als alles goed is gegaan, kun je nu je tuinverlichting bedienen met je smartphone. Er is een speciale app die je moet downloaden en installeren op je smartphone. Met deze app kun je de verlichting aan- en uitzetten wanneer je maar wilt, zelfs als je niet in de buurt van de verlichting bent. Je kunt dit vergelijken met het aan- en uitzetten van een lamp met een schakelaar, maar dan via je smartphone. In de instructie van de slimme stekker staat beschreven welke app je moet downloaden.

Optioneel: Stap 6: Integreer met de smart voice assistant

Als je een slimme assistent zoals Google Home of Alexa gebruikt dan kun je de slimme stekker hiermee verbinden. Dit is als het ware een extraatje. Het betekent dat je tegen je voice assistent kunt zeggen: 'Zet de tuinverlichting aan’ en de verlichting zal aangaan, zonder dat je je smartphone hoeft te gebruiken. Zorg er wel voor dat de smart stekker die je kiest te gebruiken is met je voice assistant.

Welke slimme stekker is geschikt voor tuinverlichting?

Er zijn veel verschillende slimme stekkers te koop. De meeste kun je prima gebruiken om je tuinverlichting slim te bedienen. Hangt je transformator of adapter binnen? Dan kun je prima een WiFi stekker voor binnen gebruiken. Bevindt de adapter of transformator zich buiten? Ook dan is het mogelijk om een WiFi stekker te gebruiken. Kies dan wel voor een outdoor smartstekker. Het is daarbij wel belangrijk om buiten goed WiFi bereik te hebben.

Smart Outdoor Socket - Geschikt voor buitengebruik

Een robuuste WiFi stekker voor buitengebruik. Naast de bediening via WiFi meet je ook gemakkelijk het stroomverbruik via de App. De stekker is ook te koppelen met Google Assistent en Alexa.

> Bestellen bij Coolblue

Tapo P115 Slimme stekker 3-pack - Voordeelverpakking 3 stekkers voor binnengebruik

Extra voordelig pakket van 3 slimme stekkers. Gebruik deze ook voor andere apparaten om stroom te besparen en slim te bedienen. De stekkers zijn ook te koppelen met Google Assistent en Alexa.

> Bestellen bij Coolblue

Philips Hue Smart Plug - Koppelen met je Philips Hue systeem

Koppel je bestaande tuinverlichting aan je Philips Hue systeem. Zonder Hue Bridge werkt de Smart Plug via BlueTooth. Wil je je tuinverlichting overal ter wereld kunnen bedienen, dan is een Philips Hue bridge nodig.

> Bestellen bij Coolblue

Met bovenstaande uitleg en producten maak je je bestaande buitenverlichting eenvoudig smart. Op afstand bedienen en/of volgens een tijdschema de verlichting in of uitschakelen is met een slimme stekker kinderspel. Inpluggen, koppelen en schakelen. Thats it!

Compleet assortiment
Snel thuisbezorgd
Persoonlijk advies
Service