-
U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.
Op zoek naar mooi design tuinverlichting die zuinig is met energie, gemakkelijk zelf is te installeren en waarmee je jouw tuin een prachtige uitstraling kunt geven? Dan is in-lite tuinverlichting zeker het overwegen waard. De verlichting maakt van jouw tuin een prettige leefomgeving, ook in het donker. In-lite tuinverlichting staat ook bekend als ‘eenvoudig te installeren’. Tuinverlichtingswinkel.nl is de online in-lite specialist voor elke tuinliefhebber die graag zo lang mogelijk van de tuin wil genieten. Met onze handige tips en advies kun je zelf gemakkelijk jouw in-lite tuinverlichting aanleggen. Meer weten over de werking en voordelen van in-lite? Lees hier de in-lite systeem uitleg.
Klik op de links bij de stappen om handige foto's of instructiefilmpjes te bekijken.
Verlichting van in-lite is onderdeel van een 12 volt tuinverlichtingssysteem. Dit is een hele veilige manier van verlichten en ook nog eens heel eenvoudig! Het betekent wel dat je naast de armaturen ook een transformator, grondkabel en Easy-lock nodig hebt. Het klinkt misschien ingewikkeld, maar voor je het weet geniet jij dankzij Plug & Play al van een sfeervol verlichte tuin. In slechts 3 stappen geniet jij van een sfeervol verlichte tuin. Wij zetten ze voor je op een rijtje. Kom je er niet uit? Vraag ons dan om advies via de chat.
Voor filmpjes en uitleg over het in-lite systeem klik je op deze link. Daar leer je meer over de werking van de transformatoren, de Easy-lock, de grondkabels, verschillende armaturen en het maken van een lichtplan.
De basis van het in-lite systeem is de transformator. Hiermee wordt de standaard 230 volt spanning omgezet in de veiligere 12 volt. Vanaf hier wordt de spanning via de grondkabels geleverd aan de verschillende armaturen in de tuin. Elke tuinlamp heeft een bepaald vermogen. De keuze van het type in-lite transformator hangt af van de capaciteit die nodig is voor alle lampen in het lichtplan. Als vuistregel geldt dat het vermogen van de aangesloten armaturen bij elkaar opgeteld maximaal 80% van het vermogen van de transformator mag zijn. Van in-lite zijn tegenwoordig drie transformatoren beschikbaar. In een video legt tuinverlichtingsspecialist Jack hier meer over uit. Hieronder vind je de transformatoren met een link naar de handleiding.
Zelf weten welke transformator bij je past. Lees meer over welke transformator jij nodig hebt.
Goed om te weten: de oude trafoserie CB-056 en CB-081 zijn sinds 2020 niet meer verkrijgbaar.
Vanuit de transformator rol je de laagspanningskabel (12 Volt) uit. Een in-lite grondkabel transporteert de elektrische stroom van een transformator naar jouw tuinverlichting. Door deze ondergronds aan te leggen, maak je het mogelijk om je armaturen van stroom te voorzien zonder dat je de kabels in het zicht houdt. In-lite grondkabels verwerk je prima onder de grond en zijn waterbestendig. Het is ook veilig wanneer je er per ongeluk tegenaan komt met een schep of wanneer huisdieren graven en de kabel raken. Voor het aansluiten van in-lite armaturen zijn twee verschillende kabels beschikbaar: de 14/2 en 10/2 kabel. Meer hierover leer je in deze video.
Een in-lite grondkabel zelf aansluiten doe je in 5 stappen. Het is handig om vooraf je bekabeling te plannen met een kabelplan. Dit verwerk je in, of doe je naast, je lichtplan. Wil je een aftakking maken de kabel? Bekijk in een video hoe het werkt met de CC-2 Kabelverbinder.
De armaturen van in-lite zijn makkelijk aan te sluiten. Nadat je de grondkabel aansluit, plaats je met het Easy-Lock systeem de armaturen snel én op elke gewenste plaats op de kabel. Deze handige accessoire wordt bij elk armatuur geleverd. In onze video leer je alle over de werking van de in-lite Easy Lock. In drie stappen is het systeem aangesloten en geniet je van jouw sfeer- en/of functionele verlichting.
Je tuinlampen plaatsen op de juiste plek? Dat doe je eenvoudig zelf. Elke type lamp sluit je op een andere manier aan.
Buitenspots zijn eenvoudig aan te sluiten. Met een meegeleverde grondpen plaats je het eenvoudig in een zachte ondergrond. Aan de onderkant van de spot draai je in een handomdraai de pen vast, waarna je alleen nog de buitenspot in je border of grasveld hoeft te steken. Wil je een buitenspot als muurlamp gebruiken? Dat kan! Lees hieronder hoe je het dan moet bevestigen.
Voor het ophangen van muurlampen en hanglampen is iets meer tijd nodig. Wanneer je het wil monteren aan de schutting, een muur of aan het plafond moet je een gat boren om netjes de kabels weg te werken. Dit doe je altijd via de achterkant om de kabel mooi weg te werken. Omdat je op hoogte werkt, heb je bovendien een verlengkabel nodig vanaf je hoofdkabel. Deze zijn verkrijgbaar in lengtes van 1, 2 of 3 meter. Vraag ons om advies wanneer je er niet uitkomt.
Heb jij staande lampen aangeschaft? Dan kun je het op twee manieren installeren in de tuin. Zo is het mogelijk om net als bij een buitenspot een grondpen te bevestigen en deze in een zachte ondergrond te plaatsen. De tweede manier is voor een harde ondergrond. Ook daarvoor worden bevestigingsmaterialen meegeleverd. Zo kun je altijd kiezen waar jij je sokkellamp wil plaatsen. Met behulp van een paar schroeven aan de onderkant van de staande buitenlamp bevestig jij stevig de lamp langs je oprit, tuinpad of terras.
Een grondspot in de tuin plaatsen? Dat doe je in een vlonder, grind of de tegels van een oprit. Hierbij is het belangrijk dat je een mooi uitgemeten gat maakt om het armatuur in te plaatsen. Hiervoor kijk je naar de inbouwafmetingen van de tuinspot. Werk het netjes en zorgvuldig af en laat de kabels ondergronds weglopen. Hulp nodig? Wij zijn altijd beschikbaar voor advies.
Tekst gaat verder onder de foto.
Leer meer over buitenverlichting aansluiten met tuinverlichting montage! Als een echte online tuinverlichtingsspecialist hebben wij een passie voor tuinen en het helpen van klanten. Wij willen dat jouw tuin straalt in het donker. Voor tips en advies kun je bij ons terecht. Daarnaast kun je rekenen op een veilige en snelle verkoop van je favoriete tuinlampen. Kan jij niet kiezen uit de verlichting? Wil je weten wat het onderscheid is tussen functionele en sfeervolle is? Heb je hulp nodig met een lichtplan? Of heb je toch nog andere vragen over in-lite tuinverlichting? Stel ze aan ons via de chat! Wij helpen je graag op weg.