• Gratis verzending v.a. €100         

  • < 23:59 besteld = Direct verzonden

  • 9.2 / 10 Thuiswinkel Waarborg
  • Energiezuinig, Duurzaam & Safe

  • Veilig kopen & Achteraf betalen

in-lite Systeem | Plug & Play | Flexibel | Energiezuinig | LED


Meer uit je tuin halen? Dat doe je met goede tuinverlichting. Dankzij in-lite buitenverlichting geniet je ook in de avonduren van een prachtig sfeervolle verlichte tuin waar je ook in het donker ultiem tot rust komt. In-lite is een populair merk als het gaat om tuinverlichting. Dankzij het 12 volt systeem eenvoudig en veilig in gebruik. Met een breed assortiment, een strak design en verschillende modellen vind je altijd een lamp die past bij jouw smaak. Van grondspots tot staande buitenlampen en hanglampen. Bovendien gaat het jaren mee. Maar wat zijn de voordelen van het in-lite systeem, wat is er mogelijk en hoe leg je het aan? Dat leer je in dit artikel. Allereerst: wat is het precies?

Wat is het in-lite systeem

In-lite tuinverlichting is onderdelen van een systeem. Dat betekent dat in-lite lampen eenvoudig en veilig werken dankzij een 12 volt systeem. Een 12 volt systeem houdt in dat de 230 volt spanning die uit je stopcontact wordt omgezet in laagspanning voor bijvoorbeeld je buitenspot. Het is een populaire manier van verlichten, omdat je er zelf mee aan de slag kunt gaan. In-lite kiest voor innovatie op het gebied van technologie en ontwerp. Daardoor is het al jaren een geliefd merk voor in de tuin. Met strakke en stijlvolle armaturen verlicht jij je tuin op een prachtige manier. Bovendien is het systeem flexibel: je stelt een set samen naar smaak en budget en breidt het eenvoudig op een later moment uit! Voor het aanleggen van in-lite tuinverlichting hoef je beslist geen technische kennis te hebben. Het principe is eenvoudig, snel te realiseren en ook nog makkelijk aan te passen. De gemiddelde installatietijd voor het aanleggen van een basissysteem met één of meerdere armaturen is slechts 20 minuten. Heb je een lichtplan, dan is het een kwestie van kabels uitrollen en de armaturen op de vastgestelde plekken aansluiten. Je eigen systeem is gemakkelijk modulair uit te breiden door het eenvoudig splitsen en aankoppelen van de kabels.


De voordelen van 12 volt buitenverlichting

Wij zeiden het al: in-lite is een populair merk. Maar hoe onderscheidt in-lite zich van andere tuinverlichtingsmerken? Het is een kwalitatief hoogwaardig merk en geeft prachtig licht in je tuin waar je jaren van kunt genieten. Bovendien is het eenvoudig in gebruik. We zetten de voordelen voor je op een rijtje:

✔ Plug & Play. Met het speciale Easy-Lock systeem sluit je letterlijk in een handomdraai aan op de laagspannings hoofdkabel (12V), waarna deze aangestuurd worden vanaf één plaats, of desgewenst automatisch aan- en uitspringen. Vanuit een transformator de kabel uitrollen, een armatuur aansluiten en klaar. De kabel kan willekeurig ergens eindigen en de kabels hoeven geen gesloten systeem te vormen. De kabels verwerk je direct onder de bestrating of in de borders bedekken met slechts wat aarde.

✔ Veilig in gebruik dankzij 12 Volt laagspanning: Vanuit de transformator, die aangesloten wordt op het 230 Volt lichtnet, komt uitsluitend nog een laagspanningskabel waar alle armaturen op aangesloten worden. Dat maakt het systeem absoluut veilig, zelfs wanneer de kabel beschadigd zou raken. Een geruststellende gedachte, zeker met spelende kinderen of gravende huisdieren in de buurt.

✔ Zuinige LED's. De verlichting van in-lite maakt gebruikt van zuinige led armaturen. Dit zorgt ervoor dat je met weinig verbruikskosten op een stijlvolle manier je tuin voldoende verlichting. Dat maakt deze zuinige led lampen zowel beter voor je portemonnee als voor het milieu.

Uitbreidbaar. Het in-lite systeem uitbreiden is eenvoudig dankzij de opbouw van het systeem en slimme connectoren, zoals de Easy Lock.

✔  5 jaar garantie. in-lite besteedt veel aandacht aan de technische perfectie van alle armaturen. Niet voor niets krijg je bij aanschaf van een in-lite systeem 5 jaar garantie op de constructie van het armatuur en op alle LED verlichting.


Zelf veilig je tuinverlichting installeren in 3 stappen

Het is al gezegd, maar een groot voordeel van in-lite is dat je het zelf kunt installeren. Je hoeft geen elektricien om veilig en snel je nieuwe buitenlampen aan te sluiten. Wanneer je de spanning uitschakelt en vervolgens begint met het installeren van je transformator, de grondkabels en tot slot de armaturen, geniet jij voor je het weet van een welverlichte tuin. Volg deze drie stappen voor het aanleggen van je in-lite verlichting.

  1. Transformator aansluiten; de basis van je in-lite systeem installeren.
  2. Grondkabel aansluiten; de verbinder om de spanning op de armaturen te zetten.
  3. Armaturen aansluiten; sluit je favoriete spots, staande lampen en wandlampen aan.

Het is wijs om vooraf een lichtplan te maken. Heb je hulp nodig? Tuinverlichtingwinkel helpt je ook graag met de voorbereidingen voor jouw in-lite tuinverlichting.  Vraag ons om hulp of advies voor jouw verlichtingsplan, ontwerp, materiaalbehoefte en meer. Heeft u een tekening of ontwerp van bijvoorbeeld een tuinarchitect? Hiermee kunnen wij direct een goed tuinverlichtingsadvies geven.

Het in-lite systeem in beeld

Tekst gaat verder onder de foto.


Benodigdheden voor in-lite systeem

Voor het installeren van in-lite tuinverlichting heb je dus naast mooie buitenlampen ook nog een in-lite transformator en een in-lite grondkabel nodig. De transformator is de basis van het systeem. Dit zet de 230 volt spanning om in 12 volt laagspanning en zet de spanning via de grondkabel op de armaturen. Daarnaast zijn er nog verschillende in-lite accessoires beschikbaar om jou het leven makkelijker te maken of een net ander lichtbeeld te krijgen.

In-lite transformator

Welke transformator je nodig hebt, is afhankelijk van de grootte van je tuin. Er zijn drie verschillende 'trafo's' beschikbaar van in-lite. Het getal achter de transformator geeft de maximale installatiewaarde aan. Tel de Va waarde van alle in-lite lampen bij elkaar op. Het totaal waar je op uitkomt bepaald welke transformator je nodig hebt. Je vindt de Va waarde van de lampen terug bij de specificaties. De transformatoren kun je tot 100% van de totale Va waarde belasten. We zetten ze op een rijtje van het laagste naar hoogste vermogen:

In-lite heeft ook tweede oudere trafo's. Deze oude trafoserie CB-056 en CB-081 zijn sinds 2020 niet meer verkrijgbaar.

In-lite grondkabel

Vanuit de transformator rol je een in-lite grondkabel uit. Hiervoor zijn twee verschillende kabeltypes beschikbaar. De in-lite 14/2 grondkabel en de in-lite 10/2 grondkabel. Welke kabel heb jij nog? Lees hier meer over bekabeling plannen. Dit is wijs om te doen, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Het aansluiten van je grondkabel hoeft niet ingewikkeld te zijn. In een paar stappen leg jij zelf je grondkabel aan. Wil je een lamp plaatsen waar je met de grondkabel niet bijkomt? Dan zijn er ook in-lite verlengkabels beschikbaar in 1, 2 of 3 meter. 

Let op: het is belangrijk dat de transformator en grondkabel van hetzelfde merk zijn om storingen te voorkomen. Mochten er onverhoopt problemen voordoen heb je dan ook nog recht op je garantie.

In-lite Easy Lock

Om je buitenlampen aan te sluiten gebruik je een in-lite Easy Lock. Dit is een handige connector waarmee je in een handomdraai je armatuur op de grondkabel aandraait. Je hoeft deze accessoire NIET zelf te bestellen. Het wordt meegeleverd bij elk armatuur. Lees hier meer over de werking van de Easy Lock. Problemen met je verlichting? Dan kan het zijn dat de Easy Lock net niet goed is aangesloten. Onze tuinverlichtingsspecialist Jack legt je uit wat je moet doen wanneer je in-lite armatuur niet meer brandt

In-lite tuinverlichting zelf aanleggen

In de onderstaande video legt Jack uit hoe het in-lite systeem aangelegd kan worden.

in-lite slimme tuinverlichting

Wil jij nog meer uit je tuinverlichting halen? Alles in de wereld wordt steeds slimmer. In huis schakel je op je telefoon de verwarming aan, houd je de beveiligingscamera's in de gaten én zet je de lichten aan voor je thuiskomt. Dus waarom ook niet in de tuin? De in-lite Smart HUB 150 maakt dit mogelijk. Deze transformator zorgt dat jij vanaf een app vanaf de (tuin-)bank de buitenlampen aan- en uitzet wanneer je maar wilt. Daarnaast kun je in de in-lite app routines en scènes instellen zodat de lampen aangaan op jouw ingestelde tijden. En dit allemaal via je smartphone of tablet! Ook is het mogelijk om slimme in-lite lampen toe te voegen die je individueel kunt instellen en waarvan je de lichtkleur en lichtsterkte zelf aanpast. Installeer je verlichting, koppel de smart HUB aan de app op jouw apparaat en ga aan de slag. Meer weten? Lees hier hoe het werkt.

Tuinverlichtingswinkel.nl adviseert in-lite buitenverlichting

Is je oog gevallen op in-lite tuinverlichting? Dan ga je jarenlang genieten van een prachtig verlichte tuin met een goede kwaliteit. Het kan zijn dat je nog wel wat vragen hebt over de beste verlichting voor jouw tuin. Hoeveel lampen heb ik nodig? Waar kies ik voor oriëntatieverlichting en waar wil ik sfeerverlichting? Als online tuinverlichtingsspecialist denken wij graag met jou mee. Stuur ons een berichtje via de chat en dan kijken wij naar een mooi advies voor jouw tuin. Ervaar zelf wat verlichting kan doen voor jouw tuin.