• Gratis verzending v.a. €50         

  • < 23:59 besteld =Direct verzonden

  • Energiezuinig, Duurzaam & Safe

  • Veilig kopen & Achteraf betalen

Waarom jij juist in de herfst tuinverlichting nodig hebt


Is jouw tuin al herfstklaar? De warme zomeravonden maken plaats voor kou en minder lang licht. Je bent minder buiten te vinden en zoekt de warmte op in huis. Het verlichten van je tuin staat dan misschien niet bovenaan je prioriteitenlijstje, maar is in deze periode juist belangrijk. Lees hier waarom juist in de herfst tuinverlichting essentieel is.

Voorkom in donkere dagen een winterdip

Een bekend fenomeen wanneer het donker wordt is de winterdip. Heb jij wat minder energie in het najaar? Geniet dan van je tuin en zorg voor kleine geluksmomentjes. Je tuin is niet alleen een plek van ontspanning in de zomer. Mooie buitenverlichting geeft jouw tuin extra sfeer en gezelligheid en een gevoel van veiligheid. Dit is in de herfst niet anders. Het wordt eerder donker en kouder, dan kun je wel wat extra warmte gebruiken. Warm wit licht van staande lampen rondom je terras helpt daarbij. Het maakt jouw tuin direct een stuk gezelliger! Geniet bijvoorbeeld van een mooie lucht of zonsondergang terwijl jij er knus bij zit.

Voel je veilig in het donker met tuinverlichting

Tuinverlichting brengt meer dan sfeer, het geeft een gevoel van veiligheid. Wanneer het donker is, kan het lastig zijn om je te oriënteren in de tuin. Daarom is het fijn dat jouw grondspots en staande lampen aanspringen wanneer jij bij je oprit in de buurt bent of dat de muurlampen gaan branden als je langs de schutting loopt. Dit regel je met bijvoorbeeld de in-lite MOVE. Deze bewegingssensor geeft een seintje aan de verlichting wanneer jij je beweegt en zorgt dat het voor een bepaalde tijd jouw tuin verlicht. Bewegingsmelders zijn verkrijgbaar voor diverse merken. Bovendien is in de herfst tuinverlichting handig voor het afschrikken van inbrekers.

Laat in de herfst tuinverlichting stralen

Alhoewel de bladeren van de bomen vallen, staat in jouw tuin altijd bijzondere beplanting. Of dit een statige boom of een subtiele struik is: in de herfst tuinverlichting plaatsen, laat je tuin stralen. Benadruk de mooiste tuinelementen door ze letterlijk in de spotlight te zetten met buitenspots. Plaats de accentverlichting bij beelden of beplanting door simpelweg een spot in de grond te stoppen. Bovendien zie je het licht vanuit de tuin terug in je woonkamer, waardoor jij je minder opgesloten voelt als het te koud is om naar buiten te gaan.

Perfecte lichtbeelden met dimbare herfst tuinverlichting

Heb jij dimbare lampen? In de herfst heb je een stuk minder licht nodig om te zorgen voor genoeg zicht. Met minder bladeren aan de bomen werkt buitenverlichting al sneller. Zet daarom de lichtstand iets lager. Het is ook een handige truc om niet te hoeven zien dat de beplanting iets kaler is geworden. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld de Lightpro Castor buitenspots of in-lite DISC-hanglampen en muurlampen.

Je tuin herfstklaar maken met tuintips

Veilige en sfeervolle buitenverlichting zijn onmisbaar, maar vergeet niet dat het groen en andere tuinelementen ook wat aandacht willen na de zomer. Om te zorgen dat jouw tuin volledig herfstklaar is, hebben wij nog een paar andere handige tuintips:

  • Geef jouw tuin een grondige snoeibeurt;
  • Zomerplanten naar binnen halen;
  • Verwijder de herfstbladeren;
  • Maai een keer goed je gazon;
  • Maak je vijver winterklaar;
  • Hang wat te eten op voor vogels.

Bekijk meer tuinverlichting tips voor het hele jaar.

Een veilige en sfeervolle tuin in de herfst en winter

Bij Tuinverlichtingswinkel.nl hopen wij dat iedereen zo veel plezier haalt uit zijn tuin als wij. Een goed verlichte tuin is een veilige en fijne tuin. Prettige oriëntatie-, accent- en sfeerverlichting geven jouw tuin het comfort en gevoel dat jij verdient. De mogelijkheden zijn ontelbaar. Met Tuinverlichtingswinkel.nl kom jij de herfst en winter in stijl door. Zie wat in de herfst tuinverlichting plaatsen voor jou kan doen! Kijk voor meer tuinverlichting inspiratie.