• Gratis verzending v.a. €100         

  • < 23:59 besteld = Direct verzonden

  • 9.2 / 10 Thuiswinkel Waarborg
  • Energiezuinig, Duurzaam & Safe

  • Veilig kopen & Achteraf betalen

Tuinverlichting tips | In Lite | Aanleg & Advies | Specialist


Hoe haal je alles uit je tuin? Het begint met tuinverlichting. Geniet van niet één, maar twee tuinen. Door op een stijlvolle manier te verlichten, krijg je een letterlijk verschil van dag en nacht. Tuinverlichting houdt meer in dan het verlichten van de tuin. Het bepaalt hoe we leven in het donker, buiten maar ook binnen: de buitenruimte als verlengstuk van het interieur. Om optimaal te genieten van jouw tuin, hebben wij wat handige tuinverlichtingstips voor jou op een rijtje gezet.

Een lichtplan maken

Bij het verlichten van jouw tuin komt meer kijken dan mooie lampen kiezen. Zet jij de schop in de tuin en zoek je daarvoor naar sfeervolle en praktische verlichting? Het lichtplan is een handig instrument als basis. Door de lichtbronnen in jouw tuin vooraf te bepalen, kom je niet voor verrassingen te staan. Hoe maak je een lichtplan? Wij hebben een template voor je klaarstaan! Lees hier hoe jij in 5 stappen een lichtplan maakt

Grondkabels zelf aansluiten

Het aanleggen van tuinverlichting in jouw tuin is een leuke klus, maar vereist wel wat voorbereiding voor het beste resultaat. Het aansluiten van een grondkabel is de belangrijkste stap voor het veilig aanleggen van jouw tuinverlichting. Het aansluiten is niet moeilijk en kun je prima zelf, als je tenminste weet hoe dit moet en waar je op moet letten. Zit jij nog met de vraag: hoe sluit ik een grondkabel aan? Dan hebben wij voor jou het antwoord.

Je tuin klaarmaken voor het tuinseizoen

Nu je weer vaker buiten te vinden zult zijn, heb je misschien behoefte aan meer verlichting in de tuin. Een extra lamp bij het terras of nieuwe beplanting die je wilt uitlichten. Onze 12 volt tuinverlichtingssystemen zijn makkelijk uitbreidbaar en nieuwe armaturen koppel je eenvoudig aan de bestaande hoofdkabel met de meegeleverde connector. Meer weten wat je kunt doen voor het nieuwe tuinseizoen? Lees het hier.

Verlicht je overkapping

Wil jij verlichting in je overkapping maken, maar weet je niet waar je moet beginnen? Of je nou kiest voor 12 volt systeemverlichting of solarverlichting; bij Tuinverlichtingswinkel.nl hebben we wat je nodig hebt. Met een stappenplan bij de hand geniet jij voor je het weet van de luxe van licht in je tuin. Volg deze 5 stappen voor verlichting overkapping aanleggen. Lees snel verder.

Meer tuinverlichting aansluiten op je systeem.

De tuinverlichting systemen in ons assortiment zijn zeer flexibel. Je kunt eenvoudig later nog lampen toevoegen of de huidige verplaatsen. Extra lampen sluit je eenvoudig aan op de bestaande grondkabel. Bij in-lite doe je dit bijvoorbeeld met de Easy-Lock. Wil je extra lampen op een plek waar nog geen grondkabel ligt? Ook dat is mogelijk door een aftakking te maken op de hoofdkabel. In-lite heeft hiervoor de CC-2 verbinder, maar ook andere systemen bieden de mogelijkheid tot aftakkingen. Houd wel rekening met de maximale toegestane belasting van de transformator en maximale lengte van de grondkabel.

Combineer verschillende systemen NIET

Wil jij verlichting van in-lite op het systeem van een ander merk aansluiten of juist andersom? Dat raden wij af. Om storingen te voorkomen is het belangrijk om producten van 1 merk te gebruiken en geen verschillende merken te combineren. De producten zijn precies op elkaar afgestemd waardoor de kans op storingen een stuk kleiner is. Zorg daarom dat jouw trafo, grondkabel en accessoires van hetzelfde merk zijn als je tuinlampen. Het combineren van verschillende merken binnen een systeem kan ook van invloed zijn op de garantie.

Tuinverlichting in de herfst

Tuinverlichting gebruik je in de zomer, om de heerlijke warme avonden nog net iets langer buiten te blijven zitten. Maar ook wanneer de bladeren van de bomen vallen en de dagen korter worden wil je genieten van je tuin. Wanneer je thuiskomt of toch nog even buiten wil zetten op een dag met wat aangenamere temperaturen, is tuinverlichting onmisbaar. Tuinverlichting gebruik je het hele jaar door. Heb je in de zomer sfeervolle tuinverlichting geplaatst, maar heb je nog wat minder verlichting langs bijvoorbeeld tuinpaden en rondom de schuur? Je breidt eenvoudig je tuinverlichtingssysteem uit in de herfst door een paar nieuwe lampen toe te voegen. Ga direct aan de slag en haal alles uit je tuin, ook in de herfst en winter.

Tuinverlichting advies van Tuinverlichtingswinkel.nl

We wensen jou alvast veel plezier bij het aanleggen en genieten van jouw buitenverlichting. Heb je meer vragen of liever telefonisch advies of bestellen? Bel 0320 200 400, we helpen je graag verder!

Compleet assortiment
Snel thuisbezorgd
Persoonlijk advies
Service