• Gratis verzending v.a. €100         

  • < 23:59 besteld = Direct verzonden

  • 9.2 / 10 Thuiswinkel Waarborg
  • Energiezuinig, Duurzaam & Safe

  • Veilig kopen & Achteraf betalen

In 5 stappen overkapping verlichting aanleggen


Wil jij verlichting in je overkapping maken, maar weet je niet waar je moet beginnen? Of je nou kiest voor 12 volt systeemverlichting of solarverlichting; bij Tuinverlichtingswinkel.nl hebben we wat je nodig hebt. Met een stappenplan bij de hand geniet jij voor je het weet van de luxe van licht in je tuin. Volg deze 5 stappen voor verlichting overkapping aanleggen. Lees snel verder.

Stap 1: Maak een lichtplan

Het klinkt misschien als niet de meest spannende stap, maar het is een van de belangrijkste voorbereidingen in aanloop naar het aanleggen. Waarom je een lichtplan moet maken? Het geeft je overzicht in welke verlichting je nodig hebt, zowel functionele verlichting als sfeerverlichting is daarbij belangrijk. Dit teken je in voordat je aan de slag gaat. Daarnaast krijg je het inzicht in de locaties van de kabels met een bijbehorend kabelplan.

Stap 2: Tuinverlichting systeem compleet maken

Veel buitenlampen maken gebruik van systeemverlichting. Dit kan zijn 12 volt buitenverlichting of een 24 voltsysteem. Hiervoor heb je ook een transformator nodig en grondkabels om de armaturen van spanning te voorzien. Zorg dat je alles in huis hebt om jouw tuin perfect te verlichten. Vaak heb je 1 Watt per vierkante meter nodig voor voldoende verlichting.

Stap 3: Rol de kabels uit

Voordat je de verlichting in de overkapping plaatst, is het handig om de juiste kabels uit te rollen. Je hebt vaste maten bij merken als in-lite, maar kunt ook de kabels per meter bestellen. Kabels van 12 volt-systemen zijn veilig om te gebruiken. Daardoor hoeft dat niet zo diep in de grond verwerkt te worden. Plaats de kabels voordat je de verlichting gaat aanleggen al op de juiste plek. Dan ben je goed voorbereid. Denk ook aan verlengkabels voor bijvoorbeeld de wandlampen en de plafonlampen.

Stap 4: Gaten boren in overkapping

Om de verlichting te bevestigen in de overkapping of aan de muren is het nodig om een paar gaten te boren. Doe dit altijd van buiten naar binnen. Let hierbij op de veiligheid en doe het niet te snel, voor het beste resultaat. Dit geld voor hanglampen, inbouwspots en wandlampen. Een extra tip: door een klein beetje schuin omhoog te boren, voorkom je dat er eventueel water naar binnen zou kunnen lopen.

Stap 5: Sluit de overkapping verlichting aan

Met de gaten in de overkapping is het tijd om de verlichting van de overkapping aan te sluiten. Verbind de verlichting met een transformator en/of schakelaar. Test eerst de verlichting door de elektriciteit aan te zetten. Werk daarna pas de laatste kabels weg. Zo voorkom je dat je alles er weer uit moet halen. Tijd om te genieten onder je overkapping in de avonduren!

Verlichting overkapping uitkiezen

Het type verlichting speelt een rol in het aanleggen van verlichting. Als verlichting overkapping een wandlamp nodig? Maak gebruik van kabelclips om de kabels eenvoudig weg te werken. Of ga je voor plafondlampen of inbouwspots? Wat je ook nodig hebt, Tuinverlichtingswinkel.nl heeft een lamp voor jou. Een andere tip: ga voor spatwaterdichte verlichting. Dit heeft een IP-waarde van IP44 of hoger.

Compleet assortiment
Snel thuisbezorgd
Persoonlijk advies
Service