• Gratis verzending v.a. €100         

  • < 23:59 besteld = Direct verzonden

  • 9.2 / 10 Thuiswinkel Waarborg
  • Energiezuinig, Duurzaam & Safe

  • Veilig kopen & Achteraf betalen

Lightpro Systeem | Plug & Play | Innovatief Energiezuinig


Het Lightpro systeem is een ideale en veilige manier om jouw tuinverlichting mee aan te leggen. Het is een 12 volt verlichtingssysteem en werkt dus met laagspanning, waardoor het gebruiksvriendelijk is. Het systeem bestaat uit een Lightpro transformator, Lightpro grondkabels, Lightpro connectoren en de stijlvolle armaturen. Lightpro heeft een breed assortiment aan stijlvolle lampen, maar hoe krijg je het systeem aan de praat? In een paar stappen en met een prijswinnende connector voor je armaturen geniet je voor je het weet van sfeervolle tuinverlichting.

Wat is het Lightpro 12 volt systeem

Lightpro tuinverlichting maakt dus gebruik van 12 volt laagspanning. Dit wordt gedaan om veilig en toegankelijk je tuin te verlichten. Je hoeft geen elektricien te zijn om zonder problemen je favoriete buitenlampen aan te sluiten in de tuin. Het is dus een manier om tuinlampen eenvoudig te besturen. 230 volt spanning wordt dankzij een transformator omgezet in laagspanning. . Een groot voordeel daarvan, is dat kabels niet erg diep onder de grond moeten. Op een eenvoudige manier, Plug & Play, voorzie jij hiermee jouw Lightpro tuinlampen van de juiste spanning voor een prettig lichtbeeld. Hiermee verlicht je sfeervol het terras, de schutting of je tuinpaden.


De voordelen van Lightpro tuinverlichting

Waarom zou je kiezen voor Lightpro? Een terechte vraag met genoeg antwoorden. Lightpro heeft tuinlampen met een uniek design, is eenvoudig in gebruik en veilig. Er zijn dus meerdere redenen om in jouw tuin Lightpro lampen te plaatsen. Alle voordelen van Lightpro  tuinverlichting op een rij:

✔ Direct aan de slag met Plug & Play.

 Veilig in gebruik; ook voor kind en dier.

✔ Dimbare verlichting beschikbaar. 

✔ Eenvoudig uitbreidbaar met innovatieve connectoren.

✔ 5 jaar garantie; verzekert van jarenlang lichtplezier.

Dim je verlichting met Lightpro systeem

Naast handige accessoires als verlengkabels en connector vind je in onze webshop nog meer praktische uitkomsten van het Lightpro systeem. Wij begrijpen dat jij een tuin wilt die helemaal aansluit bij jouw wensen. Ook in het donker moet jouw stralen, zoals jij dat wil. Om het gewenste lichtbeeld te creëren zijn er een aantal bijzondere armaturen beschikbaar. Het is mogelijk om bepaalde buitenlampen te dimmen in wel zes verschillende standen. Zo maak jij het optimale lichtbeeld voor jouw tuin. Verder heeft de Lightpro Oberon DL zelfs verwisselbare plaatjes om de lichtstraal aan te passen. Ontdek de mogelijkheden van tuinverlichting met Lightpro.

Slimme technologie onderscheidt Lightpro systeem

Het Lightpro systeem is niet alleen gebruiksvriendelijk en veilig, maar kent ook slimme toepassingen. Nu de wereld steeds meer ‘smart’ is, kan jouw tuinverlichting natuurlijk niet achterblijven. Daarom is er meer mogelijk dan alleen gebruik te maken van een lichtsensor of bewegingsmelder. De Lightpro NXT Switch-smart helpt je bij het in- en uitschakelen van de verlichting in een paar tellen. De gadget werkt samen met de Lightpro-app om jouw verlichting vanaf je smartphone te bedienen. Hiermee voorkom je altijd dat je lampen te laat of te lang aanstaan. Bovendien is het mogelijk om verschillende lichtzones in te stellen en te besturen. Lees meer over je tuin slim verlichten met Lightpro.

Eenvoudig Lightpro tuinverlichting aansluiten

Een groot voordeel aan het professionele Lightpro systeem is dat het eenvoudig is aan te sluiten. Lightpro maakt gebruik van een Plug & Play systeem. Dat komt neer op in het stopcontact steken en gaan. Dit komt onder andere door de prijswinnende female connector en de krachtige transformatoren. Bovendien in het systeem eenvoudig uit te breiden. Voor het maken van aftakkingen op de grondkabel is de male connector beschikbaar. Ook hiermee is het aansluiten van jouw favoriete armaturen geen probleem. Met de handige Lightpro accessoires maak jij jouw systeem compleet.

Zelf Lightpro systeem eenvoudig aansluiten

Een groot voordeel van het Lightpro systeem is het gebruiksgemak. Het tuinverlichtingssysteem is zo ontworpen dat het veilig en gemakkelijk is te installeren. Het aansluiten van jouw favoriete buitenlampen doe je in handomdraai door de unieke connector. De verlichting wordt aangesloten met een transformator, beschikbaar in 24W, 60W en 100W. Dit zorgt ervoor dat er spanning op de armaturen komt te staan. Met een onder de grond weg te werken grondkabel en een connector sluit je de verlichting aan en is het tijd om te genieten van een prachtig verlichte tuin. Bovendien is het met de male connector eenvoudig om aftakkingen van de kabel te maken.

Lightpro transformatoren voor 12 volt systeem

Om je verlichting onder spanning te zetten heb je stroom nodig. Dit regel je met de Lightpro transformatoren. Het hoge voltage (230V) wordt omgezet naar een lagere spanning van 12 Volt. Welke transformator je nodig hebt, is afhankelijk van het wattage van jouw armaturen. Tel dit bij elkaar en bekijk de VA-waarde van de transformatoren. Wij raden aan om niet meer dan 90% van de beschikbare kracht te gebruiken. Plaats de transformator minimaal een halve meter boven de grond met de knop naar beneden. De volgende spatwaterdichte transformatoren vind je in ons assortiment:

Lightpro grondkabel aanleggen

Door middel van grondkabels wordt de spanning voor het Lightpro systeem vanuit de transformator geleverd. Dit is uiteraard nodig om jouw armaturen van stroom te voorzien. Lightpro grondkabels zijn verkrijgbaar in verschillende maten:

  • 25 meter;
  • 50 meter;
  • 100 meter;
  • 200 meter;

Wil je een armatuur aansluiten, maar heb je een verlengkabel nodig om wat extra afstand te overbruggen? In ons assortiment vind je ook Lightpro verlengkabels van 1 meter en 3 meter waarmee jij je buitenverlichting makkelijk aansluit op je tuinverlichtingssysteem.

Tuinverlichting stapsgewijs aanleggen

Met de juiste benodigdheden en kennis op zak is het tijd om aan de slag te gaan met het aanleggen van de tuinverlichting. Een Lightpro systeem aansluiten doe je al in een paar uur wanneer je na een goede voorbereiding aan de slag gaat. Volg ons stappenplan hieronder.

In deze video wordt het hele systeem ook in een paar stappen handig uitgelegd. Tekst gaat verder onder de video.


Stap 1: Veilig beginnen

Om zo veilig mogelijk te beginnen is het goed dat je van tevoren de spanning eraf haalt. Ook wanneer je een nieuw systeem aanlegt, is dit de veiligste optie. De spanning sluit je weer aan wanneer je gaat testen. Zorg verder dat je goed voorbereid bent, door alle instructies goed door te nemen.

Stap 2: De benodigdheden klaarleggen

Voor de volgende stap is het tijd om je stijlvolle Lightpro armaturen erbij te pakken. Leg de armaturen neer op de plekken waar je ze hebt ingetekend op je lichtplan. Hierna rol je de kabel uit langs de armaturen in de tuin. Je begint met de hoofdkabel en vergeet niet om het uiteinde van de kabel te dichten. Hierna plaats je de lampen.

Stap 3: Verlichting aansluiten

Voor het aansluiten van de verlichting begin je met het plaatsen van de connector F op de hoofdkabel. Pak de kabel van de lamp en sluit deze aan op de F-connector. Dit draai je vervolgens vast in een handomdraai. Dat maakt de F-connector tot een prijswinnende en innovatieve gadget van Lightpro.

Stap 4: Aftakkingen maken

Het kan uiteraard voorkomen dat sommige armaturen niet langs de hoofdkabel liggen. Voor het maken van aftakkingen leg je een extra kabel bij de hoofdkabel. Sluit ook hierop de F-connector aan. Bevestig vervolgens op de kabel van de aftakking de connector M. Hierna verbind je de twee connectoren en ben je klaar met het maken van de aftakking. De Lightpro grondkabels werk je dicht onder de grond weg, maar kun je het beste tot de laatste stap boven de grond laten liggen.

Stap 5: Transformator aansluiten

Voor het aansluiten van de transformator pak je het beginpunt van de hoofdkabel. Steek deze als eerste in de Y-connector. Hierna sluit je de Y-connector aan op de transformator door de aansluiting vast te draaien. Nu ligt je hele tuinverlichting systeem klaar voor gebruik.

Stap 6: Testen en afronden!

Voordat je mag gaan genieten van een sfeervol verlichte tuin is het tijd om nog even de verlichting te testen. Nu is het nog makkelijk om eventuele problemen te constateren en op te lossen. Schakel de spanning in en je ziet de armaturen branden. Nog geen licht? Controleer of de connectoren goed zijn aangesloten en of je Lightpro systeem niet wordt overbelast. Zodra alles goed is aangesloten, werk je de kabels weg en is daar het moment om te genieten van een prachtig verlichte tuin. Daar mag je trots op zijn!

Lichtplan maken voor Lightpro verlichting

Echt voorbereid te werk gaan met het aanleggen van je tuinverlichting? Vergeet vooraf niet of een lichtplan te maken. In een lichtplan teken jij je tuin met de belangrijkste tuinelementen. Vervolgens teken je de benodigde functionele en sfeervolle verlichting in. Vanuit dit overzicht kijk je naar de plaatsing van de grondkabels en kun je met de kennis in pacht aan de slag. Weten hoe je een lichtplan maakt? Lees meer in onze blog over ‘het maken van een lichtplan in 5 stappen’.

Lightpro verlichting van Tuinverlichtingswinkel.nl

Wil jij gebruik maken van het Lightpro systeem? Wij hebben bij Tuinverlichtingswinkel.nl precies wat je zoekt. Van de transformator tot de connectoren, je bestelt het eenvoudig via onze webshop. Zo geniet jij voor je het weet van een sfeervolle Lightpro verlichte tuin. Selecteer de producten die je nodig hebt en kies de gewenste bezorgdatum. Bij bestellingen vanaf €50,- wordt het gratis thuisbezorgd. Dankzij Thuiswinkelwaarborg ben je verzekert van een veilige manier van betalen. Bovendien reken je op 5 jaar garantie van Lightpro. Het Lightpro systeem aankleden met stijlvolle armaturen? Bekijk onze Lightpro wandlampenLightpro staande buitenlampen,  en Lightpro buitenspots.