• Gratis verzending v.a. €50         

  • < 23:59 besteld =Direct verzonden

  • Energiezuinig, Duurzaam & Safe

  • Veilig kopen & Achteraf betalen

Lightpro Systeem | Plug & Play | Innovatief Energiezuinig

Het Lightpro systeem is een ideale en veilige manier om jouw tuinverlichting mee aan te leggen. Het is een 12 volt verlichtingssysteem en werkt dus met laagspanning, waardoor het gebruiksvriendelijk is. Het systeem bestaat uit een Lightpro transformator, Lightpro grondkabels, Lightpro connectoren en de stijlvolle armaturen. Lightpro heeft een breed assortiment aan stijlvolle lampen, maar hoe krijg je het systeem aan de praat? In een paar stappen en met een prijswinnende connector voor je armaturen geniet je voor je het weet van sfeervolle tuinverlichting.

In deze video wordt het hele systeem ook in een paar stappen handig uitgelegd. Tekst gaat verder onder de video.

Eenvoudig Lightpro tuinverlichting aansluiten

Een groot voordeel aan het professionele Lightpro systeem is dat het eenvoudig is aan te sluiten. Lightpro maakt gebruik van een Plug & Play systeem. Dat komt neer op in het stopcontact steken en gaan. Dit komt onder andere door de prijswinnende female connector en de krachtige transformatoren. Bovendien in het systeem eenvoudig uit te breiden. Voor het maken van aftakkingen op de grondkabel is de male connector beschikbaar. Ook hiermee is het aansluiten van jouw favoriete armaturen geen probleem. Met de handige Lightpro accessoires maak jij jouw systeem compleet.

Lightpro transformatoren voor 12 volt systeem

Om je verlichting onder spanning te zetten heb je stroom nodig. Dit regel je met de Lightpro transformatoren. Het hoge voltage (230V) wordt omgezet naar een lagere spanning van 12 Volt. Welke transformator je nodig hebt, is afhankelijk van het wattage van jouw armaturen. Tel dit bij elkaar en bekijk de VA-waarde van de transformatoren. Wij raden aan om niet meer dan 90% van de beschikbare kracht te gebruiken. Plaats de transformator minimaal een halve meter boven de grond met de knop naar beneden. De volgende spatwaterdichte transformatoren vind je in ons assortiment:

  • Lightpro Transformator 24 Watt
  • Lightpro Transformator 60 Watt
  • Lightpro Transformator 100 Watt

Lightpro grondkabel aanleggen

Door middel van grondkabels wordt de spanning voor het Lightpro systeem vanuit de transformator geleverd. Dit is uiteraard nodig om jouw armaturen van stroom te voorzien. Lightpro grondkabels zijn verkrijgbaar in verschillende maten:

  • 25 meter;
  • 50 meter;
  • 100 meter;
  • 200 meter;

Wil je een armatuur aansluiten, maar heb je een stuk verlengkabel nodig om wat extra afstand te overbruggen? In ons assortiment vind je ook verlengkabels van 1 en 3 meter waarmee jij je buitenverlichting makkelijk aansluit op je tuinverlichtingssysteem.

Tuinverlichting stapsgewijs aanleggen

Met de juiste benodigdheden en kennis op zak is het tijd om aan de slag te gaan met het aanleggen van de tuinverlichting. Een Lightpro systeem aansluiten doe je al in een paar uur wanneer je na een goede voorbereiding aan de slag gaat.

Stap 1: Veilig beginnen

Om zo veilig mogelijk te beginnen is het goed dat je van tevoren de spanning eraf haalt. Ook wanneer je een nieuw systeem aanlegt, is dit de veiligste optie. De spanning sluit je weer aan wanneer je gaat testen. Zorg verder dat je goed voorbereid bent, door alle instructies goed door te nemen.

Stap 2: De benodigdheden klaarleggen

Voor de volgende stap is het tijd om je stijlvolle Lightpro armaturen erbij te pakken. Leg de armaturen neer op de plekken waar je ze hebt ingetekend op je lichtplan. Hierna rol je de kabel uit langs de armaturen in de tuin. Je begint met de hoofdkabel en vergeet niet om het uiteinde van de kabel te dichten. Hierna plaats je de lampen.

Stap 3: Verlichting aansluiten

Voor het aansluiten van de verlichting begin je met het plaatsen van de connector F op de hoofdkabel. Pak de kabel van de lamp en sluit deze aan op de F-connector. Dit draai je vervolgens vast in een handomdraai. Dat maakt de F-connector tot een prijswinnende en innovatieve gadget van Lightpro.

Stap 4: Aftakkingen maken

Het kan uiteraard voorkomen dat sommige armaturen niet langs de hoofdkabel liggen. Voor het maken van aftakkingen leg je een extra kabel bij de hoofdkabel. Sluit ook hierop de F-connector aan. Bevestig vervolgens op de kabel van de aftakking de connector M. Hierna verbind je de twee connectoren en ben je klaar met het maken van de aftakking. De Lightpro grondkabels werk je dicht onder de grond weg, maar kun je het beste tot de laatste stap boven de grond laten liggen.

Stap 5: Transformator aansluiten

Voor het aansluiten van de transformator pak je het beginpunt van de hoofdkabel. Steek deze als eerste in de Y-connector. Hierna sluit je de Y-connector aan op de transformator door de aansluiting vast te draaien. Nu ligt je hele tuinverlichting systeem klaar voor gebruik.

Stap 6: Testen en afronden!

Voordat je mag gaan genieten van een sfeervol verlichte tuin is het tijd om nog even de verlichting te testen. Nu is het nog makkelijk om eventuele problemen te constateren en op te lossen. Schakel de spanning in en je ziet de armaturen branden. Nog geen licht? Controleer of de connectoren goed zijn aangesloten en of je Lightpro systeem niet wordt overbelast. Zodra alles goed is aangesloten, werk je de kabels weg en is daar het moment om te genieten van een prachtig verlichte tuin. Daar mag je trots op zijn!

Lichtplan maken voor Lightpro verlichting

Echt voorbereid te werk gaan met het aanleggen van je tuinverlichting? Vergeet vooraf niet of een lichtplan te maken. In een lichtplan teken jij je tuin met de belangrijkste tuinelementen. Vervolgens teken je de benodigde functionele en sfeervolle verlichting in. Vanuit dit overzicht kijk je naar de plaatsing van de grondkabels en kun je met de kennis in pacht aan de slag. Weten hoe je een lichtplan maakt? Lees meer in onze blog over ‘het maken van een lichtplan in 5 stappen’.